Som opdrætter i specialklubben Dansk Ocicat kræves der, at man har et registreret stamnavn i FIFe og er tilsluttet en hovedklub under FIFe og dermed skal overholde FIFe's avls- og registreringsregler.  

Det betyder blandt andet, at man har pligt til at lade ALLE killinger registrere i hovedklubbens stambog og pligt til altid at lade stambogen følge med killingen!  

Hvis du som køber tilbydes en "ægte racekat uden stambog", er det pr. definition en kat af ukendt herkomst fra en IKKE registreret opdrætter! Desuden skal alle killinger være mindst 12 uger gamle, før de forlader opdrætteren, og mange af vores opdrættere beholder deres killinger endnu længere, for at sikre killingen den bedste start i livet.
 
Du kan læse meget mere om køb af racekatte i Felis Danicas pjece Drømmer du om en racekat?  

Ud over de grundlæggende regler for opdræt af racekatte, som alle registrerede opdrættere skal følge, så tilbyder Felis Danica en Diplomopdrætter uddannelse og en Mentorordning for nye opdrættere, for at sikre så velkvalificerede opdrættere som muligt. Nogle af opdrætterne i Dansk Ocicat har taget Diplomopdrætter uddannelsen.   

Læs mere om Mentorordning og Diplomopdrætter i Felis Danicas pjece Drømmer du om at opdrætte racekatte? Og se også pjecen Værd at vide som opdrætter  

De 3 hovedklubber under Felis Danica har forskellige former for seminarer, kurser og møder, som alt sammen er med til løbende at holde både nye og gamle opdrættere opdaterede om den nyeste viden om katte sygdomme, katte adfærd, drægtighed og fødsler o.s.v.
 
Én af hovedklubberne har endvidere en særlig "Godkendt JYRAK Katteri" ordning, hvor JYRAK aflægger besøg hos den enkelte opdrætter og foretager kontrol af de fysiske rammer for at se, hvorvidt de gældende regler rent faktisk bliver overholdt. JYRAK stiller tilmed skærpede krav til de fysiske forhold, for at opdrætteren kan blive "Godkendt JYRAK Katteri". Nogle af opdrætterne i Dansk Ocicat er således også et Godkendt JYRAK Katteri.
 
Som gode opdrætter kolleger hjælper og støtter vi naturligvis hinanden i klubben, og vi har et godt fundament for et velkvalificeret opdræt i Dansk Ocicat!

 

Gå til toppen