Ocicat er generelt en sund og stærk race med et godt immunforsvar, der forholdsvist sjældent rammes af infektionssygdomme.

De fleste har også sunde og stærke tænder og tandkød højt op i alderen. Dog kan der forekomme tandproblemer i enkelte linjer, som i så fald udelukkes fra det fortsatte avlsarbejde. 

Der ses generelt ingen hud- eller pelsproblemer, og en Ocicat kræver et minimum af pelspleje på grund af den korte og tætliggende pels. 

Ocicat er en fysisk stærk kat med en god og harmonisk kropsstruktur. Den har en atletisk og muskuløs krop og sunde led. Den er ikke på nogen måde "over typet" i hverken hovedform eller kropsstruktur. 

En Ocicat har forholdsvist let ved at reproducere sig selv, føder normalt sine killinger uden vanskeligheder og passer sit afkom på bedste vis. Kuldstørrelsen ligger typisk på mellem 3-5 killinger.

Der er ingen arvelige sygdomme eller særlige helbredsmæssige problemer, der specielt gør sig gældende for Ocicat. Men da racen oprindeligt er sammensat af Siameseren, Abyssinieren og American Shorthair, er det naturligvis vigtigt at være opmærksom på de eventuelle sygdomme, der måtte forekomme i disse racer. 

Derfor anbefaler Dansk Ocicat i samråd med Felis Danicas Avlsråd, at alle avlskatte - som en forebyggende indsats - undersøges for de kendte lidelser, der kan forekomme hos katte med en lignende genetisk baggrund.

Se vores avls anbefalinger her og se også Felis Danicas generelle avlsanbefalinger her.

 

Gå til toppen