En Ocicat er en mellemstor til stor, muskuløs kat med en atletisk kropsbygning. Den vejer mere end den umiddelbart ser ud til – hunkatte 3-5 kg. og hankatte 5-7 kg. Fuldvoksne kastrater kan dog sagtens veje endnu mere, men vil i så fald ofte være overvægtige.

Ocicat har en kort, tætliggende og skinnende agouti pels med et tydeligt spottet tabby mønster. Det er først og fremmest dette spottede mønster, der kendetegner en Ocicat, men også typen – det rigtige Oci-look eller ”The wild look” – er særdeles vigtig for racen!

Hovedet har en blød kileform med en bred velmarkeret snude og store mandelformede øjne, der har mere end et øjes afstand. Alle øjenfarver er tilladt undtagen blå. Ørene er middelstore og placeret i en 45 graders vinkel fra en vandret linje over øjenbrynene.

Kroppen er forholdsvis lang, dyb og bred med en kraftig knoglebygning og stærk muskulatur dog uden at virke grov, men derimod med et atletisk udtryk. Pelsen er kort og glatliggende med et satinagtigt skær, og må ikke virke ulden eller for lang.

Det spottede tabby mønster kendetegnes ved det klassiske "M-tegn" i panden og markerede striber på kinderne. Herefter deler mønsteret sig op i spotter overalt på kroppen og brudte striber ned ad benene. Halen har tværgående brudte striber og ender i en ensfarvet mørk halespids. Spotterne er størst midt på kroppen, hvor de danner et "bull's eye" omkring den største spot.

Ocicat findes i farverne sort, blå, chokolade, lilla, cinnamon og fawn. Disse 6 farver findes tillige i en sølv variant – i alt 12 forskellige farvevarianter.

Se FIFe's racestandard for mere detaljeret beskrivelse af racens udseende her.    

Gå til toppen